Oferta dla Browarów Rzemieślniczych, Destylarni, Winnic

Nasze wkłady mogą przynieść korzyści także browarom, winnicą jak i destylarnią. Wkłady dodają piwu koloru, smaku, tekstury i aromatu beczki dębowej. Powód?

Wkłady wykonane są ręcznie z beczek dębowych, następnie wypalane w różnych stopniach. Razem tworzą dla Ciebie naprawdę wyjątkowy i prosty sposób dodania aromatów beczki do piwa, bez bałaganu związanego z płatkami dębowymi. Nasze wkłady można macerować z różnymi destylatami np. w Bourbonie przez tydzień lub dwa przed włożeniem do zbiornika z piwem. Podkreśli to jeszcze intensywniej aromaty wanilii, kokosa w piwie. Starzenie piwa za pomocą wkładów jest szybsze, niż przy użyciu używanych beczek po Bourbonie, kosztuje mniej i zajmuje mniej miejsca. Czas potrzebny do tego, by piwo nabrało charakteru beczki zależy od stylu i zawartości alkoholu w piwie. Imperialne stouty, Portery wymagają około czterech tygodni kontaktu, podczas gdy lżejsze piwa potrzebują od 10 do 14 dni.

, Współpraca

Użycie naszych wkładów w destylarniach może oszczędzić pieniądze i czas pracy, kiedy są używane w miejsce tradycyjnych beczek. Co więcej, łatwo jest eksperymentować i odnajdywać zupełnie nowe aromaty i smaki w destylatach dzięki wkładom wykonanym z beczek po burbonie, rumie, whisky.