Oak Taste to jedyny producent wkładów z beczek dębowych w Polsce!

Chcemy się podzielić naszym
innowacyjnym produktem z twórcami alkoholi, dlatego przygotowaliśmy ofertę specjalnie dla
browarów rzemieślniczych, destylarni oraz winnic.

Zapraszamy do kontaktu i zadawania pytań o warunki współpracy.

Dlaczego warto wybrać wkłady Oak Taste?
Wkłady dębowe są wykonane ręcznie w charakterystycznym kształcie przypominającym podłużną
spiralę. Dzięki temu powierzchnia styku z alkoholem zostaje maksymalnie zwiększona. Taka forma
jest zdecydowanie lepszą alternatywą dla płatków dębowych, których używanie wiąże się z
dodatkowym bałaganem. Produkujemy wkłady z beczek dębowych po oryginalnych alkoholach z
rodzaju whisky, burbona czy rumu, takich marek jak:
– Woodford;
– Bowmore;
– Jack Daniel’s;
– Dubliner.
Powstałe wkłady mogą być opalane w różnym stopniu, co pozwala na podkreślenie aromatów od
waniliowych po intensywnie dymne. Dodatkowo na życzenie klientów umożliwiamy również
dostosowanie wkładów pod względem rodzaju użytej beczki oraz innych parametrów. Zapytaj nas o
możliwości personalizacji produktu.

, Współpraca
, Współpraca

Starzenie alkoholi to długi i kosztowny proces. Możesz go jednak przyspieszyć, sięgając po wkłady
Oak Taste. Użycie naszego produktu pozwala nadać piwom szlachetnych aromatów już po 10-14
dniach (w przypadku lekkich piw) lub 4 tygodniach (Imperialne stouty, Portety). Uprzednie
macerowanie w dowolnym alkoholu, np. sherry, burbonie, pozwala z kolei na samodzielne
stworzenie aromatyzowanego wkładu.
Co zyskasz, wybierając współpracę z Oak Taste?
– oszczędność czasu i pieniędzy;
– alternatywę dla kosztownych i zajmujących dużo miejsca beczek;
– czysty i efektywny sposób na postarzenie trunków – w przeciwieństwie do bałaganu
związanego z używaniem płatków dębowych;
– możliwość eksperymentowania z alkoholami w mniejszych ilościach w celu znalezienia
nowych aromatów;
– możliwość wielokrotnego wykorzystania wkładów;
– ręcznie wykonany produkt dodający destylatom szlachetnych wartości;
– wprowadzenie innowacyjnego podejścia do produkcji alkoholi.